Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
ELNÖKNŐK
ELNÖKNŐK (2003) - MAGYAR

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Rendezte:Ascher Tamás
Szereplők:Pogány Judit, Szirtes Ági, Csákányi László
Forgalmazó:Budapest Film
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Mono
Képformátum:4:3 - FF
Hossz:88 perc


3990 Ft.Raktáron
Használt


A szerzõ instrukciói a darabhoz:



A darab arról szól, hogy a Föld egy korong, hogy a Nap fölkel és lemegy, mert a Föld körül forog, arról szól, hogy semmi sem akar mûködés lenni, csupán szétszóródás.A díszlet kis lakókonyha a színpad közepén, balra és jobbra koromsötét. A mennyezetig tele van zsúfolva mindenféle kacattal (fotók, szuvenírek, nagyon sok vallásos giccs, berámázott naptárképek, edények, stb.), mégis az egész konyha gondosan rendbe rakott. A kacatok elrendezésének teljességgel muzeális jellegûnek kell lennie. Tehát egy kicsi, nem-realista tér, melyben mégis felismerhetni valamely alsókispolgári lakókonyhát.A nyelv, melyet az Elnöknõk létrehoznak, az õk maguk. Az embernek önmagát létrehozni (érthetõvé tenni) munka, vagyis mindez eleve ellenállás. A darabban ennek mint erõfeszítésnek kellene érzõdnie.



Az elnöknõk:



ERNA



Minimálnyugdíjas. Otthonka, ortopéd cipõ, a fején nagy, groteszk bundasapka.



GRETE



Nyugdíjas. Meglehetõsen kövér, magas toronyfrizura (szõke), ízléstelenül öltözve, sok olcsó smukk, erõsen kisminkelve.



MARIEDL



Õ van a legnyomorultabbul öltözve, hátrafésült haj, lábán több számmal nagyobb hegymászóbakancs, eleinte kissé idiótának tûnik. Mariedl jóval fiatalabb, mint Erna és Grete, aminek gyakran hektikus mozdulataiban kellene kifejezõdnie.



Az Elnöknõk a Katona József Színház leghosszabb ideje játszott és még jelenleg is repertoáron lévõ produkciója. A darabot 1996-ban mutatta be a színház, s az eltelt 12 év alatt 200 alkalommal tûzte mûsorára. A három színésznõ a bemutatót követõ évben az Országos Színház Találkozón megosztva megkapta a Legjobb nõi alakítás díját.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Életrajz
Audiókommentár Kocsis Gergõ elõadásában
Szöveges kommentár - Tudásmorzsák / Pop up menü