Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
STRETCHING TORNA
STRETCHING TORNA (2007) - MAGYAR

Formátum:DVD
Műfaj:Életmód, Fitness
Szereplők:Sütõ Enikõ, Oroszlán Szonja, Törös Károly, Véghné Gurmai Margit
Forgalmazó:Budapest Film
Hang:Magyar - Stereo
Képformátum:4:3
Hossz:80 perc


990 Ft.Nem kapható


Az Egészség Hídja, Összefogás a Mellrák Ellen nevû egyesület hatodik éve igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy egészséges életmóddal a daganatos betegség megelõzhetõ, illetve az idejében észlelt mellrák legyõzhetõ. A megelõzésben rendkívül fontos az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás, ez utóbbihoz nyújt segítséget az Összefogás által nõnap alkalmából megjelentetett egyedi stretching és gyógytorna DVD. A Magyarországon még kevésbé ismert stretching a nyújtógyakorlatok segítségével minden izmot és izületet átmozgat, amelyet kiegészít a gyakorlatok végén végzett meditáció is. A stretching-gyakorlatok kiválóan alkalmasak a tudatos megelõzés, egészség megõrzés továbbá a rehabilitáció támogatására.



Az egészség megõrzésére irányuló tornát Törös Károly, a dél-afrikai úszóválogatott vezetõ edzõje tartja, aki egyben nemzetközileg is elismert stretching oktató.



"A stretching különleges meditációs, és nyújtó - lazító torna lévén, minden izmot és izületet, így az egész testet érinti. Olyan mozgássorozat, amely mindenki által végezhetõ, korra, nemre és edzettségi állapotra való tekintet nélkül, segít a stressz oldásában, és egyben tudományosan elismert rehabilitációs folyamat. A stretching segítséget nyújt a helyes ritmikus légzés elsajátításában is, amely az egészséges belsõ- és mozgásszervi mûködés egyik alapja." - mondta Törös Károly.



A lemez második részében Véghné Gurmai Margit a Pest megyei Flór Ferenc Kórház Reumatológiai és Fizioterápiás Osztályának gyógytornásza a mellmûtéten átesett gyógyulni kívánó hölgyek számára mutat be otthon végezhetõ tornagyakorlatokat. A bemutatott gyakorlatok célja a mûtét után kialakuló tartáshibák korrigálása illetve megelõzése, az egészséges testséma újratanítása, a váll-vállövi mozgások helyreállítása, valamint a felsõ végtagok keringésjavítása.