Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
A KERESZTAPA TRILÓGIA (SZINKRONOS) - 5 DVD
THE GODFATHER (1972-1990) - AMERIKAI

Formátum:DVD
Műfaj:Klasszikus, Maffiafilm
Rendezte:Francis Ford Coppola
Szereplők:Al Pacino, Marlon Brando, Robert De Niro, Diane Keaton, Robert Duvall, James Caan, Talia Shire, John Cazale, Andy Garcia, Al Martino, Abe Vigoda
Forgalmazó:Intercom
Feliratok:Angol, Bolgár, Izlandi, Magyar, Román
Hang:Angol - Dolby Digital 5.1
Magyar - Stereo
Képformátum:16:9 - 1.78:1
Hossz:523 perc


14990 Ft.Nem kapható


A világ egyik legjelentõsebb filmalkotásának tartott Keresztapa trilógiát a rendezõ, Francis Ford Coppola személyes felügyelete mellett közel egy éves munkával képkockáról képkockára újították fel, így a most megjelenõ új kiadás nézõi a lehetõ legjobb minõségben élvezhetik ezt a fantasztikus alapmûvet!

A keresztapa (1972)

Minden idõk legjobb amerikai filmjének tartják sokan Francis Ford Coppola mestermûvét, A Keresztapát, amely egy olasz származású maffiacsalád történetét meséli el a ’40-es és ’50-es évek Amerikájában.

A Mario Puzo bestsellerébõl készült epikus filmben a legendás Marlon Brando alakítja Don Vito Corleone-t, a teljhatalmú keresztapát, aki hatalmi harcok kereszttüzében próbálja megõrizni hatalmát, megvédeni családját és kinevelni utódját. Al Pacino alakítja Michael-t, a Corleone család büszkeségét, akinek sikerült tisztességes úton elindulnia, de a családját érõ támadások hatására úgy dönt: apja örökébe lép...

A Keresztapát 1973-ban 11 Oscar-díjra jelölték, megkapta a legjobb film, valamint a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában a szobrot, Marlon Brando pedig a Legjobb férfi fõszereplõnek járó díjat vehette át.

A keresztapa 2. (1974)

A filmtörténetben igazi kuriózumnak számít, ha egy sikeres film folytatása képes megközelíteni az elsõ rész sikerét és színvonalát. A Keresztapa 2. egyike minden idõk legjobb folytatásainak, amely sok tekintetben még a zseniális elsõ részt is felülmúlja.

Ebben a filmben Coppola két idõsíkban, párhuzamosan meséli el az új keresztapa, Michael Corleone (Al Pacino) történetét, amelyben az apja örökébe lépett fiú kiterjeszti és megerõsíti hatalmát az ’50-es évek Amerikájában, és az elõzõ generáció krónikáját, amelyben a fiatal Vito Corleone a ’20-as években maffiafõnökké válik. A fiatal Vito-t Robert DeNiro alakítja.

A Keresztapa 2. az elsõ részhez hasonlóan 11 Oscar-jelöléssel büszkélkedhet, és ezúttal az elnyert díjak listája is impozáns: a legjobb film, a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés, a legjobb díszlet, a legjobb zene és Robert DeNiro személyében a legjobb férfi epizódszereplõ kategóriákban kapta meg az Oscart Coppola második maffiaeposza.

A keresztapa 3. (1990)

Coppola 1990-ben trilógiává bõvítette maffiaeposzát.

A Keresztapa 3.-ban az idõsödõ Michael Corleone minden erejével azon dolgozik, hogy megvalósítsa régi tervét és legitimizálja családja vagyonát, remélve, hogy a Corleone dinasztia következõ generációját már nem kapcsolják majd össze az alvilággal.

Miközben a maffia pénzével a Vatikán vállalkozásaiban próbál részesedést szerezni, Michael erõfeszítéseit akadályozza a maffián belül fellángoló újabb hatalmi harc, és egy forrófejû fiatal pártfogoltja, aki beleszeretett a lányába...

A trilógia utolsó részét nem kevesebb, mint hét Oscar-díjra jelölték.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

1. LEMEZ:

Audiókommentár Francis Ford Coppola közremûködésével

2. LEMEZ:

Audiókommentár Francis Ford Coppola közremûködésével

3. LEMEZ:

Audiókommentár Francis Ford Coppola közremûködésével

4. LEMEZ:

Kisfilm - A Keresztapa világa (11 p.) (feliratos)
Kisfilm - A mestermû, ami majdnem el sem készült (29 p.) (feliratos)
Kisfilm - Amikor a forgatás leállt (14 p.) (feliratos)
Kisfilm - Az eredeti anyag megmentése és felújítása (19 p.) (feliratos)FELIRATTAL
Kisfilm - A Keresztapa a vörös szõnyegen (4 p.) (feliratos)
Rejtett extra

5. LEMEZ:

Werkfilm (így készült) - a trilógia készítésérõl, korabeli felvételekkel és az alkotók visszaemlékezésével (70 p.) (feliratos)
Kisfilm - Visszatérés a forgatás helyszínére - Dean Tavoularis, A Keresztapa díszlettervezõje a film jellegzetes manhattani forgatási helyszínein emlékezik vissza arra, hogyan alakítottak át egész utcákat a film kedvéért. (7 p.) (feliratos)
Kisfilm - Coppola jegyzet-könyve - A rendezõ beavatja a nézõt munkamódszere egy érdekes részletébe. (101 p.) (feliratos)
Kisfilm - A Keresztapa zenéje - Nino Rota. 1972 januárjában Coppola találkozott a film zeneszerzõjével. A találkozón Rota zongorán eljátszotta, melyik jelenethez milyen zenét komponált. (7 p.) (feliratos)
Kisfilm - A Keresztapa zenéje - Carmine Coppola, a rendezõ édesapja a trilógia mindhárom részében közremûködött zeneszerzõként és karmesterként. Ebben a rövidfilmben fia emlékezik apjára. (4 p.) (feliratos)
Kisfilm - Coppola és Puzo a forgatókönyv-írásról (8 p.) (feliratos)
Kisfilm - Az operatõr, Gordon Willis az operatõri munkáról (4 p.) (feliratos)
Sztoribord
Kisfilm - A korabeli, 1971-es werkfilm (8 p.)
Életrajz
Kimaradt jelenetek - 34 kimaradt jelenet, köztük a III. rész alternatív nyitó-jelenete is! (feliratos)
Egyéb - Kronológia
Egyéb - A Corleone család családfája - A figurák életrajzi adataival, valamint közvetlen linkkel a szereplõk életrajzához
Képgaléria
Elõzetes
Egyéb - Coppola beszéde a film 1974-es tévépremierje elõtt a film TV-re alakított változatáról
Rejtett extra
Egyéb - Részletek az Oscar®-díj-átadó gálákról