Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
APOKALIPSZIS MOST - RENDEZŐI VÁLTOZAT (2 DVD)
APOCALYPSE NOW REDUX (1979)

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma, Háborús
Rendezte:Francis Ford Coppola
Szereplők:Dennis Hopper, Laurence Fishburne, Martin Sheen, Robert Duvall, Marlon Brando, Frederic Forrest, Scott Glenn, Harrison Ford, Sam Bottoms, Albert Hall
Forgalmazó:Best Hollywood
Feliratok:Magyar, Angol
Hang:Magyar - Dolby Digital 5.1
Angol - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 2.00:1
Hossz:195 perc


4690 Ft.Nem kapható


1979 májusában, több mint három év nehézségekkel teli forgatás és utómunka után Francis Ford Coppola a Cannes-i Filmfesztiválon lerántotta a leplet legújabb, a botrányok és problémák miatt óriási sajtóvisszhangot kapott filmjérõl. Az Apokalipszis most a fesztiválon még csak munkakópiaként, nem a végleges formájában vett részt, ennek ellenére - a német Bádogdobbal megosztva - elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Pálmát, majd nem sokkal késõbb nyolc Oscar®-díjra is jelölték minden idõk egyik legvéresebb háborúellenes filmjét.



22 évvel késõbb a helyszín ismét Cannes. Francis Ford Coppola újra az Apokalipszis most címû filmjét mutatja be, de most már a végleges változatot, amelyet az eredeti nyers felvételekbõl az alapoktól kezdve vágott és szerkesztett át, valamint bõvített ki, mintegy 49 percnyi korábban nem látott jelenettel! Az új változatot állva tapsolta meg a közönség, és a kritika csak szuperlatívuszokban beszélt Coppola immár tökéletes eposzáról!



Ez az új, végleges változat - mondja Coppola - szexibb, viccesebbm sokkal bizarrabb, romantikusabb és kritikusabb, mint az elõzõ verzió. Az újra vágott film ugyanarról szól, mint a régi, csak amit mond, azt jobban mondja el, részletesebben és az egyes témák sokkal karakteresebbek lettek.



Az Apokalipszis most története a vietnami háború idején játszódik. Willard kapitány a saigoni CIA-tól azt a különleges megbízatást kapja, hogy a háború hatására nyilvánvalóan megõrült - korábban zseniális hadvezérként operáló - ezredest likvidáljon.



Látnia kell, mint válik a vietnámi háború szándékos vagy félelem szülte gyilkolássá. Feladata könnyen az életébe kerülhet Az ellenséges területeken keresztül el kell jutnia a kambodzsai határhoz, ahol már hosszú ideje él a hegyekben egy "zöldsapkás" ezredes, Kurtz, aki az õt istenként tisztelõ bennszülöttekbõl magánhadsereget szervezett, s esztelen vérengzésekkel tölti napjait.



Willard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erõs színekkel festett rémálomhoz hasonlít. Küldetése: megsemmisítés tekintet nélkül a körülményekre. A kérdés: vajon õ megússza-e a háború szürreális világát anélkül, hogy elveszítené emberi mivoltát...



Az Apokalipszis most egy több mint három órás utazás, olyan, mint egy kábítószeres rémálom, amelyet egy õrült tempóban száguldó hullámvasúton élünk át - és ugyanilyen volt a film forgatása is!


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése