Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
B13 - A BŰNÖS NEGYED
BANLIEU 13 (2004) - FRANCIA

Formátum:DVD
Műfaj:Akció
Rendezte:Pierre Morel
Szereplők:Cyril Raffaelli, David Belle, Bibi Naceri
Forgalmazó:SPI
Feliratok:Francia, Magyar
Hang:Francia - Dolby Digital 5.1
Francia - DTS
Magyar - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 2.35:1
Hossz:85 perc


990 Ft.Nem kapható


Párizs - 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény… Csak a bandák korlátlan uralma. Aki nem hal meg elsõre, az csupán haladékot nyer és várhat sorára.
Damien (Cyril Raffaelli - Taxi 2, Az Apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.) a rendõrség elitjéhez tartozik. Egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértõ a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Gyors, pontos akciókkal és nagy erõbevetéssel képes végigvinni a feladatokat.

Ezúttal pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha (Bibi Naceri) és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert.
Damiennek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az idõzített bombát. Ezért társul az éppen a sittrõl szökõ Leitóval (David Belle - Femme Fatale, Az Apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.). A keleti harcmûvészetekben jártas, bosszúvágytól fûtött profi bûnözõ egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lolát (Dany Verissimo). Õ az egyetlen, aki ismeri a 13-as körzet valamennyi zegzugát.
A történet azonban nem ilyen egyszerû. Ki kinek dolgozik? Hol rejtõznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat? És mindenekelõtt: kinek a céljait szolgálja a bomba?

A B13 a korábbi Luc Besson filmek hangulatát idézi. A lélegzetelállító akciójelenetekrõl a két fõszereplõ, Cyril Raffaelli és a Yamakasi kitalálója, David Belle gondoskodnak. Õk mindketten profi kaszkadõrként kezdték pályájukat, így dublõr nélkül forgatták a teljes filmet. A feszültségekben és fordulatokban gazdag, pörgõs rap-zenével megtámogatott B13-at „a lehetõ legkevesebb technikai segítséggel próbáltuk elkészíteni. Így egy elég egyszerû, nyers, kézi gyártású film lett belõle.” – nyilatkozza a rendezõ. Valószínûleg éppen ebbõl fakad a B13 hitelessége.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése
Így készült
A forgatás - dokumentumfilm
Kimaradt jelenetek
Bakiparádé