Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
A FEKETE VÁROS 1. (ÚJ KIADÁS)
A FEKETE VÁROS

Formátum:DVD
Rendezte:Zsurzs Éva
Szereplők:Bessenyei Ferenc, Bitskey Tibor, Kállay Ilona, Benkõ Péter, Venczel Vera, Nagy Gábor, Szirtes Ádám, Máthé Erzsi
Forgalmazó:FilmReel
Hang:Magyar - Stereo
Képformátum:4:3
Hossz:110 perc


990 Ft.Nem kapható


A XVIII. század elõestéjén, 1699. szilveszterén kezdõdõ történetben Mikszáth Kálmán részletes rajzot fest a Felvidéken uralkodó állapotokról. A korán megözvegyült Görgey Pál, Szepes vármegye alispánja szûnni nem akaró harcot vív Lõcse város fõbírájával, melynek egy szerencsétlen kimenetelû vadászat vet véget: a fõbíró lelövi az alispán vizsláját, mire Görgey puskát ragad, és szemet szemért elv alapján golyót ereszt a bíró mellkasába. A háborúskodás most kezdõdik csak igazán: Lõcse városa a vármegye alispánjának fejét követeli, ám a megtorlást csak saját városuk területén eszközölhetnék. Görgeynek persze esze ágában sincs Lõcsébe menni, így a viszálykodás állandósulni látszik az önfejû alispán és a megtorlás napjáig gyászfeketébe borult város között.

Az eredeti helyszíneken rögzített, nagyszerû szereposztással készült tévésorozat 3 DVD-n jelenik meg újra, digitálisan javított képpel és hanggal.