Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
AZ ASSZONY, AZ ASSZONY
UNE FEMME EST UNE FEMME (1961) - FRANCIA-OLASZ

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma, Romantikus, Vígjáték, Zenés
Rendezte:Jean-Luc Godard
Szereplők:Jean-Claude Brialy, Anna Karina, Jean-Paul Belmondo, Henri Attal, Catherine Demongeot, Marie Dubois, Ernest Menzer, Jeanne Moreau, Nicole Paquin
Forgalmazó:Caesar Film International
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Stereo
Francia - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 1.78:1
Hossz:81 perc


2990 Ft.Nem kapható


A megszállottan újító hajlamú rendezõ, Jean-Luc GODARD Az asszony, az asszony címû filmjével önmagában is ellentmondásosnak tûnõ, neorealista musicalt ajándékozott a filmirodalomnak. A fõ szerepekkel Godard az 1961-ben hírneve csúcsán álló Anna Karinát, Jean-Paul Belmondót és Jean-Claude Brialyt bízta meg.



A film az egzotikus táncosnõ, Angéla (Anna KARINA Alphaville, Utolsó nyár Tangerben, Közöny) történetét beszéli el, aki úgy dönt, hogy a gyermekvállalás gondolatát vonakodva fogadó párja, Émile (Jean-Claude BRIALY Egy francia nõ, A szabadság fantomja) ellenkezése ellenére is gyermeket hoz a világra. A terv megvalósítása közben azonban Angéla azon kapja magát, hogy szinte kettészakad Émile és legjobb barátja, Alfred (Jean-Paul BELMONDO Az arany bûvöletében, A Profi, Két apának mennyi a fele?) között. Történetük feldolgozása ravasz, s egyben pajkos tisztelgés az amerikai, zenés komédiák (musicalek) elõtt, amelyben Godard aláírás-szerû ismertetõjegye, azaz szellemessége és intellektusa is erõsen megnyilvánul.



Az asszony, az asszony a fiatal Godard legélénkebb és legkönnyebben emészthetõ munkája, amely valójában a szín, a humor és a híres zeneszerzõ, Michel Legrand muzsikájának szédítõ, tömör ötvözete, ami a részletekben dõzsölve s egyben rendkívül aprólékosan vizsgálja meg Godard örökös mániáját, a mozi mechanizmusát.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Elõzetes
Tévészpot
Fotógaléria
Honlapajánló