Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
HETVENKEDŐ KATONA
HETVENKEDŐ KATONA (1988) - MAGYAR

Formátum:DVD
Műfaj:Vígjáték
Rendezte:Taub János
Szereplők:Eperjes Károly, Gáspár Sándor, Egri Kata, Tóth Ildikó, Schlanger András, Gera Zoltán, Kerekes Éva, Nemcsák Károly, Berzsenyi Zoltán, Juhász Gabriella, Sajgál Erika, Széles László
Forgalmazó:Budapest Film
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Mono
Képformátum:4:3 - FF
Hossz:120 perc


9990 Ft.Nem kapható


Taub János legendás rendezése minden idõk egyik legsikeresebb elõadása a Radnóti Színházban. Plautus ókori komédiáját bravúros színpadi megoldások és fergeteges színészi játék teszi felejthetetlen élménnyé.



Azt mondjuk: Don Quijote, vagy Gulliver, vagy éppen Falstaff – mindegyik névrõl támad képzetünk. Így vagyunk a Hetvenkedõ Katona alakjával is. Újra találkozunk hát vele. Milyen régen nem járt magyar színpadon! Pedig ahol õ megjelenik, kezdõdik a mulatság, a bonyodalom, a fergeteges komédiázás. Sokat vándorolt a Katona irodalmi anyagokon, színmûveken át. Neve olykor változott, jelmeze is, de a jelleme alig. Nem is mindig tudtunk rajta igazán gondtalanul nevetni.



Taub János állította színpadra a darabot. Az elõadás stílusa közel áll a Szentivánéji Álom mesteremberei által „elõvezetett” színjátékhoz (amely mindig az adott színházi este csúcspontja): játékot játékosan, talán ez lehetne az ilyen felfogású játék „ars dramaticá”-ja. Pillanatig sem titkolva a színház színház voltát, a klasszikus írás kötött szövegét a legkötetlenebb színjátszással párosítva.



Látjuk majd a Hetvenkedõt hetvenkedni, önszépségében gyönyörködve szerelmi kalandra készülõdni. De a széplányokat Plautusnál azok ölelik, akikhez valók. Ügyes cselek sorára van szükség, míg a világnak ez a rendje helyreáll. S persze nem akármilyen cselvetõkre.