Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
FIZIKA SHOW - 100 KÍSÉRLET (4 DVD)


Formátum:DVD
Műfaj:Dokumentumfilm
Szereplők:Horváth Tamás, Dr. Vida József, Pataki Attila, Dr. Nagy Anett, 18th century Chemmagic Trio (LUX), Härtlein Károly, Dr. Márki-Zay János, Egyed László, Kiss Csaba
Forgalmazó:Rocky
Hang:Magyar - Stereo
Képformátum:4:3
Hossz:360 perc


7490 Ft.Nem kapható


A felvételek a Csodák Palotája európai tudományos fesztiválján készültek.

A DVD lemezeken a 100 legizgalmasabb kísérletet láthatjuk. A kísérletek akár otthon, akár iskolai órán megtekintve látványos és érdekes módon mutatják be a fizikai jelenségeket.

Öveges professzor örök álma volt, hogy tudományos játékszobákat létesíthessen. Ezt a tervét többször hangoztatta, amely – sajnos csak évekkel halála után – 1995 õszén vált valósággá, amikor megnyitották a Csodák Palotáját Közép-Európa elsõ – s gyakorlatilag máig egyetlen! – interaktív tudományos központját. Itt egy külön terem viseli a professzor nevét, ahol minden nap látványos, izgalmas fizikai kísérletek tucatjait mutatják be.

A Fizika Nemzetközi évében, 2005 április 18-19-én Guinness Világrekord-kísérletként 24 órás nonstop fizika kísérlet-bemutatót tartottak, majd ezt felülmúlva 2007. október 6-7-én már 33 órán át zajlott a Fizika Show folyamatosan az Öveges teremben.

Természetesen lehetetlenség volt mind a 33 óra több száz kísérletét nézõként végigülni és a terem befogadóképessége is korlátozott volt.

Hogy senki ne maradjon le, illetve a jelen lévõk újra átélhessék a kísérletek izgalmát, feleleveníthessék a tanultakat, a sok száz bemutatott kísérletbõl válogatták ki a legjobbakat és ezt a 100 kísérletet szerkesztették négy DVD-t tartalmazó kiadványba. ezeken neves hazai és külföldi elõadók mellett számos ifjú tehetség is bemutatkozhat.

A DVD-témakörei:
- Hullám-világ
- Hang-, fény,- és mikrohullám
- Nyomás!
- Repülés, gázok és folyadékok, meteorológia
- Delejes körök
- Mágnesesség és elektromosság
- Csudás fizika
- Bûvész-kísérletek