Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
PRÓBA UTÁN
EFTER REPETITIONEN (1984) - SVÉD

Formátum:DVD
Műfaj:Filmdráma
Rendezte:Ingmar Bergman
Szereplők:Ingrid Thulin, Erland Josephson, Lena Olin, Bertil Guve
Forgalmazó:RTL Filmklub
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Stereo
Svéd - Stereo
Képformátum:4:3 - FF
Hossz:70 perc


4990 Ft.Nem kapható


A Próba után eredetileg a televízió számára készült, bár néhány országban a mozik is mûsorra tûzték. A film fõhõse egy öregedõ rendezõ, aki egy Strindberg-darabot készül színpadra vinni. Próba után elbóbiskol a néptelen színpadon. Megjelenik a darab egyik szereplõje, a fiatal színésznõ azzal az átlátszó ürüggyel, hogy ottfelejtette az ékszerét. Megjelenik anyja is, az egykori nagy színésznõ, a rendezõ volt szeretõje, akinek labilis idegállapota és alkoholizmusa között nyilvánvaló ok-okozati kapcsolat áll fenn. A három szereplõre komponált vízió felkavaró képet fest egy kapcsolat születésérõl, csúcspontjáról és halódásáról. A Próba után egyetlen helyszínen játszódik, szinte alig van díszlet, ám a három nagyszerû színész játéka, a kitûnõ dialógusok egy pillanatig sem engedik lankadni a nézõ figyelmét. Bergman alkotása annak bizonyítéka, hogy a remekmûvekhez elsõsorban ihlet, képzelõerõ és igazi alkotótársak szükségesek, minden más csak ezután következik.



"A próba után szövegét csípõsen tréfás kedvemben írtam. Kellemes epizódnak szántam utamon a halál felé. Eredetileg levélváltásra gondoltam egy öregedõ rendezõ és egy fiatal színésznõ között. Elkezdtem írni, de hamar rájöttem, érdekesebb volna, ha látni lehetne õket..." (Ingmar Bergman)


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Kisfilm - Kicsoda Ingmar Bergman? - Báron György, filmesztéta a Bergman mûvészet néhány sajátosságára hívja fel a figyelmet
Interjú Erland Josephson-nal
Képgaléria
Biográfiák
Filmográfiák
Szöveges információk