Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
PLATONOV
PLATONOV (1991) - MAGYAR

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Rendezte:Ascher Tamás
Szereplők:Básti Juli, Blaskó Péter, Udvaros Dorottya, Vajda László, Kaszás Gergõ
Forgalmazó:Budapest Film
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Mono
Képformátum:4:3 - FF
Hossz:181 perc


1990 Ft.Nem kapható


Csehov ifjúkorából, az 1878 és 1881 közötti idõbõl, tehát vagy az utolsó gimnáziumi, vagy az elsõ egyetemi évekbõl, 11 házilagosan készített, cérnával összevarrt füzetben fennmaradt egy színdarab, amelynek – mivel a kézirat elsõ lapjai le lettek tépve – nem ismerjük az eredeti címét. A darabot elõször 1923-ban publikálták, s 1930-tól tûnik fel a színpadokon – az utóbbi három három évtizedben mind gyakrabban; s ennek motívumaira épült Nyikita Mihalkov nagyszerû filmje az Etûdök gépzongorára. Címként általában a középponti szereplõ, Platonov nevét viseli. A dráma terjedelmileg mintegy kétszerese egy normál színdarabnak, ezért csak különféle rövidített változatokban kerülhet színre – így ahány produkció, annyi Platonov.
A Platonov alapproblémája – amelyet a Katona József Színház produkciója kiemelni szándékozott az eredeti, teljes dráma hatalmas anyagából – az, hogy egy olyan világban, amelyben az élethelyzetek nagyon erõsen meghatározzák az emberek életlehetõségeit, hogyan lehet létezni, megõrizni az egyéniséget és a nemesebb ambíciókat, mi hiteles és mi hamis az emberben, az emberi kapcsolatokban.



Az elõadást 1990-ben mutatta be a Katona József Színház társulata Párizsban, az Odeon Színházban. Ezt követõen a produkciót évekig játszotta a társulat nagy sikerrel Magyarországon és Európában.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Biográfiák
Audiokommentár Fekete Ernõ elõadásában Bogdanov Edit elemzése
Tudásmorzsák / Pop up menü
Samsung reklámfilm