Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
DAVID ATTENBOROUGH: AZ ELSŐ ÉDENKERT (2 DVD)
DAVID ATTENBOROUGH: THE FIRST EDEN

Formátum:DVD
Műfaj:Természetfilm
Szereplők:David Attenborough
Forgalmazó:Budapest Film
Feliratok:Magyar
Hang:Angol - Mono
Magyar - Mono
Képformátum:4:3
Hossz:220 perc


3990 Ft.Nem kapható


Írta és a mûsort vezeti: DAVID ATTENBOROUGH

Sir David Attenborough ezúttal a Mediterráneum vidékét járja körül, hogy bemutassa a nyugati civilizáció szülõhelyének történelmét, festõi tájait, gazdag flóráját és faunáját. Az út a legkorábbi emberi településektõl a mai modern városokig; Észak-Afrika sivatagjaitól a dél-európai erdõségekig ível, és az emberiség és a természet változó kapcsolatának csodálatos történetét meséli el.
A történelem, a természetrajz és az archeológia eredményeinek ötvözésével a természettudós a következõ kérdésekre próbál választ találni. Milyen hatást gyakorolt a régióra az elsõ törzsek letelepedése? Hogyan lettek az állatistenekbõl haszonállatok? Hogyan alakult át a földmûvelés és a növénytermesztés a civilizációk során?

A hun hódítástól a keresztes hadjáratokig, minden háború és népvándorlás hatást gyakorolt a növény- és állatvilágra, az iparosodás kezdete óta pedig a légszennyezés és a földfelszín kizsákmányolása is szedi a maga áldozatait. Ám e hatásokat a vadvilág egy bizonyos része túlélte, és amint ez a sorozat részeibõl kiderül, némely faj továbbra is gyarapodik.

Epizódok:
1. Az éden születése
2. Járomba hajtott istenek
3. A háború pusztításai
4. Idegenek az édenben