Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
AZ EMIGRÁNS - MINDEN MÁSKÉPP VAN
AZ EMIGRÁNS (2006) - MAGYAR-OLASZ

Formátum:DVD
Műfaj:Játékfilm
Rendezte:Szalai Györgyi, Dárday István
Szereplők:Bács Ferenc, Gyöngyössy Katalin, Welker Gábor, Balsai Mónika, Kathleen Gati, Stefanovics Angéla
Forgalmazó:MokÉp
Képformátum:16:9
Hossz:107 perc


2990 Ft.Nem kapható


Márai Sándor a huszadik századi magyar irodalom ünnepelt, majd agyonhallgatott és ma újra felfedezett nagy alakja. Emigrált a fasizmus elõl, majd újra - és végleg - a kommunizmus elõl, nem vállalt "bûnrészességet" és félt, hogy hallgatni sem engednék. Felesége, aki abszolút epizódszereplõ volt, most fõszereplõvé lép elõ, és vele az a férfi is, aki érzelmeirõl, magánügyeirõl korábban szemérmesen, tartózkodóan hallgatott. A film Márai Sándor: Napló 1984-89-ja alapján készült.



A játékfilm az emigrációs létet önként vállaló Márai Sándor és felesége utolsó éveinek története, az összetartozás, az együtt leélt élet emlékeibõl és az író utolsó pillanatáig tartó gondolkodásának, az alkotás természetrajzának mozaikjaiból épül.



Nápolyban a fiatal Márai és Lola ifjúságának emlékeivel indul a "történet" és jut el a San Diego-i magára maradottság zárt világába - az Adriától a rideg Óceánig. A diktatúrák elõl menekülõ író, aki csak anyanyelvén - magyarul ír - nemcsak fizikailag határolja el magát a 47-es fordulat után Magyarországtól, de mûveit sem engedi kiadni, amíg egyetlen orosz csizma tapossa a hazai földet. Egyre gyakrabban hívják haza, rehabilitálni akarják õt és életmûvét, de a következetes, megalkuvásra képtelen író kitart fogadalma mellett. Tragikus sorsához tartozik, hogy fél évvel a rendszerváltás elõtt vet véget életének, amikor már senkije sem maradt - feleségét és fiát is elveszítette. Márai, aki végigélte a XX. századot ma már világhírû író, mûveit egyre több nyelvre fordítják.