Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
CHARLIE WILSON HÁBORÚJA
CHARLIE WILSONS WAR (2007) - USA

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Rendezte:Mike Nichols
Szereplők:Tom Hanks, Julia Roberts, Amy Adams, Emily Blunt, Rachel Nichols, Philip Seymour Hoffman, Ned Beatty, Shiri Appleby, Erick Avari, Maulik Pancholy, Shaun Toub, John Slattery, Mary Page Keller, Om Puri, Jud Tylor, Wynn Everett, Pavel Lychnikoff, Brian Markinson, Jackie Swanson, Spencer Garrett, Cyia Batten, Faran Tahir
Forgalmazó:Select 86
Feliratok:Angol, Magyar
Hang:Magyar - Dolby Digital 5.1
Angol - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 1.85:1
Hossz:102 perc


2990 Ft.Nem kapható


Charlie Wilson texasi kongresszusi képviselõ volt, egy agglegény, akinek ”Mulatozós Charlie” álarca mögött ott lapult a ravasz politikusi elme, a mély hazaszeretet, és az elnyomottak iránti részvét. A ’80-as évek elején az egyre terjeszkedõ szovjet megszállás nyomán ez az elnyomott Afganisztán volt. Charlie régi barátja, gyakori pártfogója és alkalmi szeretõje volt Joanne Herring, Texas egyik leggazdagabb asszonya, a szenvedélyes antikommunista. Mivel úgy gondolta, hogy az Afganisztán megszállására adott amerikai válasz igencsak vérszegény, arra ösztökélte Charlie-t, hogy tegye meg a szabadságharcosokért azt, amire más nem képes: biztosítson pénzt és fegyvert a szovjet agresszorok kiûzéséhez.



Charlie segítõtársa a hadmûveletben Gust Avrakotos CIA ügynök, akit nem kellett nagyon bíztatni, ha arról volt szó, hogy keresztbe tegyen a fõnökeinek, akik nem ismerték el a munkáját.



A hihetetlen akció eredményeképpen az Egyesült Államok a kezdeti 5 millió dollár helyett végül már egy milliárd dollárral támogatta évente az afgánokat, és ennek köszönhetõ, hogy a Vörös Hadsereg végül kivonult Afganisztánból.



A film forgatókönyvét - George Crile könyve alapján - Aaron Sorkin (Az elnök emberei, A színfalak mögött, Szerelem a Fehér Házban, Egy becsületbeli ügy) írta!


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Kisfilm - Így készült a film
Kisfilm - Kicsoda Charlie Wilson?