Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
TORA! TORA! TORA!
TORA! TORA! TORA! (1970) - AMERIKAI

Formátum:DVD
Műfaj:Háborús, Klasszikus, Történelmi
Rendezte:Richard Fleischer, Kinji Fukasaku, Toshio Masuda
Szereplők:Martin Balsam, So Yamamura, Joseph Cotten, Tatsuya Mihashi, E.G. Marshall, James Whitmore, Takahiro Tamura, Jason Robards, Wesley Addy, Shogo Shimada, Frank Aletter, Koreya Senda, Leon Ames, Junya Usami
Forgalmazó:Intercom
Feliratok:Angol, Cseh, Dán, Finn, Héber, Izlandi, Lengyel, Magyar, Norvég, Portugál, Svéd
Hang:Angol - Dolby 4.0
Képformátum:16:9 - 2.35:1
Hossz:139 perc


2990 Ft.Nem kapható


1941 decemberéig az Egyesült Államok hûvös távolságtartással szemlélte az Európát megosztó és lángba borító második világháborút. Nem is vette senki komolyan a figyelmeztetést, hogy egy 1941 decemberi napon az amerikai Pearl Harbor támaszpont felé repülõraj közeledik. Ez a könnyelmûség kétezer amerikai katona életébe került és átbillentette a holtponton az aktív háborús részvételt fontolgató Amerikát.



Michael Bay filmeposza a Pearl Harbornál történt eseményeket használja fel egy magával ragadó romantikus történet elmesélésére, az 1970-ben készült filmklasszikusban azonban nyoma sincs romantikának. Akárcsak A leghosszabb nap, a Tora! Tora! Tora! is egyike minden idõk leghitelesebb háborús filmjeinek, amely szinte percrõl percre idézi fel a bombázás elõzményeinek krónikáját, valamint Pearl Harbor végzetes óráit, a nemzetközi (USA-Japán) együttmûködésnek köszönhetõen a lehetõ legobjektívebb módon!



A Tora! Tora! Tora! különlegessége és hitelessége abban rejlik, hogy az egykor egymással szembenálló felek, a japánok és az amerikaiak közösen, koprodukcióban készítették a filmet. A japán oldalon történt eseményeket két japán rendezõ forgatta, míg az amerikai oldalon történteket egy amerikai rendezõ vitte filmre. A hatásos, Oscar-díjra jelölt vágás szintén amerikai és japán alkotók közös munkája volt.



A filmet 5 kategóriában jelölték Oscar-díjra és a legjobb trükkökért - a mai szemmel is lenyûgözõen hiteles bombázás-jelenetek elkészítéséért - meg is kapta az arany szobrocskát.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Elõzetes
Audiokommentár