Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
URAMISTEN
URAMISTEN (1985) - MAGYAR

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Szereplők:Eperjes Károly, Csákányi László, Garas Dezsô, Nyakó Júlia, Feleki Kamill, Dörner György
Forgalmazó:Fantasy Film
Feliratok:Angol, Magyar
Hang:Magyar - Dolby Surround
Képformátum:4:3
Hossz:95 perc


1990 Ft.Nem kapható


Sajek Oszkár (Eperjes Károly) cirkuszi akrobata, aki egy szerencsétlen baleset következtében kénytelen abbahagyni hordós ugrómutatványát. Új számot kell keresnie, és õ tudja is, mihez volna kedve. Az öreg szabaduló mûvész, Binder Lipót (Feleki Kamill) hajdani attrakcióját, 'A Jégbe Zárt Ember' trükkjét szeretné megvásárolni. Egyetlen vágya, hogy õ is képes legyen órákat tölteni levegõ nélkül, egy fagyos jégtömbbe zárva.

E titok megfejtésére tesz fel mindent, ami az életben számára fontos. Lipi bácsi azonban nemcsak makacs ember, de ráadásul kegyetlen is. Kiélvezi a fiatalember rajongó érdeklõdését, megalázkodó könyörgését, miközben esze ágában sincs elárulni a trükköt. Vajon ez a végletekig hiú ember a sírba is magával viszi a világszám titkát?

A film számos fesztiváldíjat nyert, így Chicagóban a legígéretesebb fiatal rendezõ díját Gárdos Péter, a legjobb alakítás díját megosztva kapta meg a két férfifõszereplõ. Az 1985-ös Magyar Filmszemle operatõri (Ragályi Elemér) és színészi díja (Eperjes Károly), valamint a Montreáli Filmfesztiválon a zsûri különdíja szintén e filmet dicséri.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése
Interjú: Exkluzív interjú Gárdos Péterrel pályájáról, filmjeirõl
Interjú: Gárdos Péter az Uramisten forgatásáról
Filmográfiák: Gárdos Péter