Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
FEHÉRLÓFIA
FEHÉRLÓFIA (1982)

Formátum:DVD
Műfaj:Családi, Rajzfilm
Rendezte:Jankovics Marcell
Szereplők:Rajzolt figurák, mesehõsök
Forgalmazó:IPH - SoundCard
Hang:Magyar - Stereo
Képformátum:4:3
Hossz:81 perc


990 Ft.Nem kapható


Egy rendkívüli hõs kalandos világjárása. A magyar népmesekincs egyik legszebb alkotása.
Az õsi múltba, a mítoszok és népmesék világába, a magyar és a világ több más népének mondái közé vezet el ez a gyönyörû történet.

A fehér kanca megellik és erõtõl duzzadó fia születik, akit féltõ gondoskodással nevelget. Mesét mond neki egy királyi párról, annak három fiáról és szörnyû sorsot megélt asszonyaikról: a Rézhajúról, az Ezüsthajúról és az Aranyhajúról.

A három nõ ugyanis csillapíthatatlan kíváncsisága miatt kiváltja három alvilági sárkány haragját, akik dühükben megöli a férfiakat és földig rombolják a várakat, a királykisasszonyokat pedig a föld alatti birodalmukba hurcolják.

Fehérlófia a történetet hallva megfogadja, hogy felkerekedik és ezernyi veszélyen és olyan ellenségeken, mint a Kõmorzsoló, a Vasgyúró vagy a Hétszûnyû Kapanyányimonyók is áttörve megkeresi és megmenti a három leányzót…

Jankovics Marcell (Magyar népmesék, János vitéz, Ének a csodaszervasról) alkotása nem csupán hazánkban, de külföldön is szép sikert aratott, 1984-ben például a Los Angeles-i Animációs Olimpián beválasztották minden idõk ötven legjobb rajzfilmje közé.