Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
DAS BOOT - A TENGERALATTJÁRÓ (RENDEZŐI VÁLTOZAT)
DAS BOOT (1981)

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma, Háborús
Rendezte:Wolfgang Petersen
Szereplők:Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge
Forgalmazó:RTL Filmklub
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Surround
Német - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 1.85:1
Hossz:208 perc


1990 Ft.Nem kapható


Wolfgang Petersen neve A tengeralattjáróval, a modernkori német filmgyártás mai napig talán legismertebb alkotásával robbant be a köztudatba, azóta pedig immár hollywoodi rendezõként tartják számon, de – valljuk be – eddigi legjelentõsebb filmjének színvonalát mostanáig nem volt képes megismételni.



A tengeralattjáró bátor vállalkozásnak számított, hiszen Németországban, alig több mint három évtizeddel a második világháború befejezése után filmet forgatni egy német tengeralattjáró legénységérõl, bizony nem más, mint pengeélen táncolás. Petersen filmje egyike az elsõ próbálkozásoknak, amely német szemszögbõl próbálja bemutatni a háború emberi oldalát, és képes hõsöket avatni anélkül, hogy az eszmét, amelyért harcoltak bármilyen szinten is elfogadhatónak mutatná be.



A tengeralattjáró – amely a klausztrofóbia ódájának is tekinthetõ – az eredeti mozis változatában is közel két és fél órás volt, de Wolfgang Petersen nem ilyennek álmodta filmjét. Évekkel késõbb alkalma nyílt rá, hogy eredeti elképzeléseit megvalósítva kibõvítse a filmet, így született meg a közel három és fél órás rendezõi változat, egy igazi háborús eposz!