Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
A SZABADSÁG VIHARA
FREEDOMS FURY (2005)

Formátum:DVD
Műfaj:Dokumentumfilm
Rendezte:Colin Keith Gray, Megan Rayney Aarons
Szereplők:Riportalanyok
Forgalmazó:Best Hollywood
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Dolby Digital 5.1
Magyar - Surround
Német - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 2.35:1
Hossz:90 perc


1990 Ft.Nem kapható


1956. december 6. A melbourne-i olimpia vízilabda negyeddöntõjében a magyar és a szovjet csapat méri össze erejét. Alig egy hónappal a magyar forradalom drasztikus leverése után a medencében immáron egyenlõ feltételek mellett politikai eseményektõl feltüzelt játékosok küzdenek.

A magyarok 4-0-ás vezetésénél Prokop, a szovjet center lekönyökli Zádor Ervint a magyar válogatott fiatal játékosát úgy, hogy a bõr közvetlen a szeme alatt csúnyán felreped. Ömlõ vére megfesti a medence vizét. Amikor a vérzõ játékos végig vonul a tribün elõtt, az extázisban lévõ szurkolók között is elszabadulnak az indulatok, és a mérkõzést magyar gyõzelemmel lefújják. Az aranyérem átvétele után azonban Zádor és a fél csapat soha többet nem tér haza Magyarországra.

A 90 perces izgalmas dokumentumfilm producerei Lucy Liu, Quentin Tarantino és Andrew G. Vajna. Az alkotók célul tûzték ki, hogy filmjük a fiatal közönség számára is világosan tárja fel az 1956 õszén a szovjet uralom alól fellázadó magyarok történetét, és tették feledhetetlenné a híres-hírhedt, véres vízilabda-mérkõzés párhuzamával.
A film a melbourne-i ellenfelek ötven évvel késõbbi budapesti találkozójában csúcsosodik ki. Zádor Ervin és egykori csapatának nyolc, még élõ tagja ismét szemtõl szemben találják magukat az egykori ádáz vetélytársakkal.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése
Audiókommentár - Audiokommentár Dennis Gansel rendezõvel
Kisfilm - Videonapló Dennis Gansel rendezõvel
Kimaradt jelenetek
Interjú
Elõzetes