Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
VILÁGOKON ÁT 1. - BARANGOLÁS A METAFIZIKA BIRODALMÁBAN (1-4. RÉSZ)
VILÁGOKON ÁT 1. - BARANGOLÁS

Formátum:DVD
Műfaj:Ismeretterjesztő film
Rendezte:Lõrincz Gabriella
Szereplők:László Ervin,, Héjjas István, Dúl Antal, Gelléri Júlia, Paulinyi Tamás, Szepes Mária, Jankovics Marcell, dr. Tóth Tibor, Daubner Béla, Mireisz László, Simoncsics Péter, Hankiss Elemér, Makovecz Imre, Müller Péter,
Forgalmazó:MokÉp
Hang:Magyar - Stereo
Képformátum:4:3 - FF
Hossz:200 perc


990 Ft.Nem kapható


I. Az anyag: Káprázat vagy valóság?



Az anyag és az ember kapcsolata több tudomány szempontrendszere szerint megvizsgálva, mi a véleménye errõl a viszonyról az õsi tanításoknak, a kvantumfizikának, a homeopátiának, a teológiának és a filozófiának.



Közremûködõk: László Ervin filozófus, Héjjas István kutatómérnök, Dúl Antal teológus, Gelléri Júlia homeopata, Paulinyi Tamás parakutató, Szepes Mária írónõ.




II. Polaritás: A kétarcú valóság



A világ mûködése alpvetõen az ellentétekre épül, ahogy az emberi élet is. Hogyan befolyásolja mindez az emberi mûködést, gondolkodást, van-e következménye mindennapjainkra nézve?



Közremûködõk: Jankovics Marcell jelkép-szakértõ, dr.Tóth Tibor informatikus, Daubner Béla pszichiáter, Szepes Mária írónõ, Dúl Antal teológus.




III. Õselemek, õstörvények: A mindenség pillérei



A négy õselem alapjaiban határozza meg az emberi mûködést, nemcsak testünk alkotórészei, hanem pszichénk állapota is leírható velük. Van-e kapcsolat az "anyag-energia-információ" hármasa és a "test-lélek-szellem" triumvirátusa között?



Közremûködõk: Mireisz László filozófus, Simoncsics Péter integráló orvos, Héjjas István kutatómérnök, Dúl Antal teológus, dr.Tóth Tibor informatikus.




IV. Tér, idõ, tudat: Dimenziók hálója



Mennyiben állandóak, ha azok egyáltalán a következõ fogalmak: tér és idõ? Vagy minden relatív, s csak a saját tudatunk határozzák meg az élet ezen két alapvetõ tényezõjét is? A stabilitásukban kételkedõ tudományok: a vallás és a filozófia.



Közremûködõk: Hankiss Elemér szochiológus, Dúl Antal teológus, Makovecz Imre építész, Paulinyi Tamás parakutató, Müller Péter író.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése