Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
JURASSIC PARK - A TELJES GYŰJTEMÉNY (4 DVD)
JURASSIC PARK COLLECTION (2005) - USA

Formátum:DVD
Műfaj:Kaland
Rendezte:Steven Spielberg, Joe Johnston
Szereplők:Jeff Goldblum, Julianne Moore, Laura Dern, Sam Neill, Téa Leoni, William H. Macy, Richard Attenborough, Vince Vaughn
Forgalmazó:Universal
Feliratok:Angol, Cseh, Egyéb, Francia, Görög, Holland, Lengyel, Magyar, Olasz, Orosz, Spanyol, Svéd
Hang:Angol - Dolby Digital 5.1
Cseh - Dolby Digital 5.1
Angol - Dolby Surround
Magyar - Dolby Surround
Képformátum:16:9 - 1.85:1
Hossz:461 perc


9990 Ft.Nem kapható


A LEGELEJÉN még csak a világhírû író, Michael Crichton fejében született meg az ötlet: egy szigeten levõ, forradalmi DNS-klónozás révén dinoszauruszokkal benépesített élményparkban játszódó kalandregény megírása. Ám, mint kiderült, Crichton 1990-es, JURASSIC PARKTM címû bestsellere csupán a kezdet volt. Azt még egy Crichton-féle, vadul szárnyaló fantáziával megáldott ember sem láthatta volna elõre, hogy az ötlet majd egy tirannoszaurusz rexet is megszégyenítõ méretûvé növi ki magát – hogy a filmtörténet egyik legsikeresebb szórakoztatóipari vállalkozásává lesz. Még 1990-ben, Crichton JURASSIC PARKTM-jának kiadása elõtt a Universal Studios megszerezte a kiadás elõtt álló könyv kivonatait, és tárgyalásokba kezdett a jogok megvásárlásáról Steven Spielberg rendezõ számára. „Tipikusan olyan történet volt, ami nyilvánvalóan egy Steven Spielberg filmre való,” – meséli Kathleen Kennedy, producer.

STEVEN SPIELBERG: „Számomra az volt az érdekes a történetben, hogy legalább annyi benne a tudomány, mint a kaland és az izgalom. A JURASSIC PARKTM egy állatkert és egy vidámpark keresztezése. Az ötlet lényege, hogy az ember képes újra életre kelteni a dinoszauruszokat sok-sok millió évvel kipusztulásuk után, és hogy aztán mi is történik, mikor szembetaláljuk magunkat velük...”

Az Amblin Entertainment (Spielberg produkciós vállalata) produkciójában elkészült, a Costa Rica-i partokon, az „Isla Nublar” nevû szigeten játszódó, 1993-as Universal bemutató, amely a nézõk számára valóra váltotta azt, amivel Crichton regénybeli parkja kecsegtette alkotóit: ablakot nyitott a XX. századból a Föld távoli múltjába, és nagyon is eleven életre keltette a dinoszauruszokat. A JURASSIC PARKTM a vizuális trükkök új korszakának hírnöke volt.
Pazar számítógépes látvány olvadt a legtejesebb egységbe a lehetõ legkorszerûbb mechanikus és animációs látványtrükkökkel. A filmben bemutatott temérdek, átütõ erejû technikai megoldás három* Oscar-díjat© is besöpört, többek között a Legjobb látványtrükkökért járót is.

Crichton 1995-ös folytatása, AZ ELVESZETT VILÁGTM már egy olyan szigeten játszódik, ahol a dinoszauruszok szabadon kószálnak, nem tartja kordában õket senmmi, csupán a természet törvényei. Ez a történet is megragadta Spielberget. „Teljesen elámultam az ötlettõl, hogy egy olyan történelem elõtti világba csöppenhetek, amely a mában létezik,” – meséli. - „Nem villanypásztorok mögött, nem egy élményparkban, hanem egy emberi beavatkozás nélkül mûködõ világban.”

Bár helyszínül az Isla Nublar helyett ezúttal az „Isla Sorna” szolgált, Spielberg AZ ELVESZETT VILÁG – JURASSIC PARK 2.TM-ben, 1997-ben éppoly fantasztikus izgalmakkal állt elõ, mint az elsõ részben, egy új édenbe vezetve nézõit, ahol a modern technológiával felszerelt embernek a történelem elõtti idõk királyaival kell szembenéznie.

Az Oscar-díjas®* látványtrükk-mesterbõl lett rendezõ, Joe Johnston irányításával forgatott második folytatás, 2001 nyarának kasszasikere, a JURASSIC PARK IIITM visszatért Sorna szigetére, és olyan új fenevadakat felvonultatva folytatta a kalandot, mint a szpinoszauruszok és a szárnyas pteranodonok.

MICHAEL CRICHTON: „Az elején, mikor megírtam a JURASSIC PARKTM címû regényemet, tudtam ugyan, hogy a tudományos lehetõségekre alapozott ötlet érdeklõdésre tarthat számot, azt azonban még csak eléképzelni sem tudtam volna, hogy ilyen világméretû jelenséggé növi ki magát. Rettenetesen örülök, hogy 65 millió év után ilyen tartósnak bizonyult a dinoszauruszok bûvölete...”

Jurassic Park (Logó)
Steven Spielberg háromszoros Oscar-díjas® JURASSIC PARKTM-ja világszerte a filmipar történetének egyik legnagyobb bevételt hozó sikerfilmje, idõtállóan lebilincselõ és látványos filmélmény. Az izgalmas kaland fõbb szerepeit Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum és Sir Richard Attenborough alakítják. A hihetetlen látványtrükköket és drámai akciókat felvonultató JURASSIC PARKTM egy távoli szigetre kalauzolja a nézõt, ahol egy élõ dinoszauruszokat bemutató, lenyûgözõ élménypark végzetes hellyé változik, amint öt embernek történelemi elõtti ragadozókkal szemben kell megküzdenie a túlélésért. Fedezze fel ismét e jurakori mestermû izgalmait, most különleges, a kulisszák mögé betekintést nyújtó anyagokkal és interjúkkal – lélegzetelállító kaland, amelyet érdemes átélni újra meg újra.

Az Elveszett Világ – Jurassic Park 2. (Logó)
AZ ELVESZETT VILÁG – JURASSIC PARK 2.TM-ben Spielberg mindnyájunkat visszarepít a Jurassic Park helyszínére ebben a hatalmas bevételt hozó folytatásban, még díjnyertes elõdjénél is több dinoszaurusszal, több akcióval és még több lélegzetelállító látványtrükkel.

Ez a DVD-kiadás ezenkívül exkluzív interjúkat és ritka, a kulisszák mögé betekintést nyújtó extrákat is tartalmaz. Négy év telt el a Jurassic Park katasztrófája után, most két csoport fut versenyt az idõvel, ez dönti majd el a félreesõ szigetet benépesítõ õslények sorsát.

Minden idõk egyik legsikeresebb filmje olyan sztárokkal a fõszerepben, mint Jeff Goldblum, Julianne Moore és Pete Postlethwaite – a filmklasszikus minden nézõt a székbe szögez... ismét!

Jurassic Park III
Elszabadul a kaland, amikor a neves paleontológus, Dr. Alan Grant (Sam Neill) belemegy, hogy útitársul szegõdjön egy vagyonos kalandor (William H. Macy) és felesége (Téa Leoni) mellé egy repülõtúrára a Sorna sziget körül, ahol az InGen egykori õslény-tenyésztõ telepe volt. Ám amikor rémisztõ körülmények között a szigeten ragadnak, Dr. Grant rájön, hogy vendéglátói nem azok, amiknek látszanak, és hogy a sziget lakói okosabbak, gyorsabbak, ádázabbak és vérengzõbbek, mint valaha is hitte volna ebben a döbbenetes thrillerben.

A Jurassic Park határain túl
Készüljön fel a JURASSIC PARKTM Trilógia lélegzetelállító kalandjai hátterének legmélyebb megismerésére! Ez az exkluzív ráadáslemez csak a JURASSIC PARKTM gyûjteményben kapható. A sok izgalmas extrán kívül, mindhárom JURASSIC PARKTM filmrõl olyan kulisszatitkokba enged bepillantást, amelyek az egyes DVD-kiadásokban nem láthatók.


Extrák:
1. lemez

Így készült a Jurassic Park
Megbeszélések a gyártás-elõkészítés korai szakaszában
Vázlatok, a helyszín becserkészése
Phil Tippet-féle videovázlatok -Ragadozók a konyhában
A szinkronstáb
Fotók a forgatásról, vázlatrajzok és látványtervek
Mozielõzetesek - Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park 2. TM , Jurassic Park 3. TM
Dinoszaurusz-enciklopédia
Produkciós jegyzetek

2. lemez

Így készült Az elveszett világ: Jurassic Park 2. TM
Kimaradt jelenetek
Illusztrációk és látványtervek
Vázlatok
Modellek
A Jurassic Park világa
Industrial Light and Magic
Fotók a forgatásról
Forgalomba hozott poszterek és játékok
Mozielõzetesek - Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park 2. TM, Jurassic Park 3. TM
Dinoszaurusz-enciklopédia
Produkciós jegyzetek

3. lemez

Így készült a Jurassic Park 3.
A Jurassic Park 3. új dinoszauruszai
Körút a Stan Winston Stúdióban
Látogatás az Industrial Light and Magicnél
Montana - Új dinoszauruszok nyomában
Betekintés a kulisszák mögé
A vázlatoktól a kész filmig – Összehasonlítás
Mozielõzetesek – Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park 2. TM, Jurassic Park 3. TM
Jurassic Park 3. archívum
Audiokommentár a látványtrükk-mesterekkel
Dinoszauruszok a korongon

JURASSIC PARK (KÍSÉRÕZENE):

Így készült a film – Eredeti werkfilm (4:47)
Steven Spielberg a Jurassic Park rendezése közben (9:04)
Animatics – Videovázlat a T-Rex támadásról (7:26)
Hurrikán Kauaiban - kisfilm (2:06)
Az Industrial Light and Magic és a Jurassic Park – Látványtrükkök elõtt és után (6:00)

AZ ELVESZETT VILÁG: JURASSIC PARK 2. TM (KÍSÉRÕZENE):

Így készült a film – Eredeti werkfilm (13:16)
Interjú Michael Crichton íróval (15:00)
Az Industrial Light and Magic és Az elveszett világ: Jurassic Park 2. – Látványtrükkök elõtt és után (20:43)
Az ILM köszönetnyilvánítása Steven Spielbergnek (1:38)

JURASSIC PARK 3. (KÍSÉRÕZENE):

A Jurassic Park 3. látványtrükkjei (10:28)
Az Industrial Light and Magic számítógépes animációi (10:11)
A Jurassic Park 3. hangjai (13:33)
A Jurassic Park 3. látványvilága (7:54)
Jurassic Park – Körút a Universal Studios élményparkjában (2:34)
Mediterranea Élménypark bemutató – Európai változat
Mediterranea Élménypark bemutató – Spanyol változat