Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
A II. VILÁGHÁBORÚ TÖRTÉNETE 1. (1-13. RÉSZ) 4DVD-N A TELJES SOROZAT


Formátum:DVD
Műfaj:Dokumentumfilm, Háborús
Forgalmazó:Automata Multimédia
Hang:Magyar - Mono
Képformátum:4:3


5990 Ft.Raktáron
Új, bontatlan


A Spektrum televíziós csatornán leadott teljes sorozat, eredeti, fekete-fehér filmfelvételekbõl összeállítva.



1. rész: Az elsõ botlások

Az 1914-tõl 1918-ig tartó elsõ világháború története nélkül nem érthetjük meg az 1939-tõl 1945-ig tartó második világháború alapvetõ mozgató rugóit. Azok az emberek, akik az 1930-as években irányították a világot, még az elsõ világháborúban szerezték tapasztalataikat.



2. rész: Elveszett illúziók

Az európaiak egyre biztosabban érzik a háború közeledtét. A világot megrázza, amikor a német nácizmus szövetkezik a szovjet komunizmussal Lengyelország felosztására. Franciaország és Nagy-Britannia segítséget nyújt Lengyelországnak és ezzel elkezdõdsik a háború.



3. rész: Sosemvolt háború

Norvégia merész meghódítását követõen a britek és a franciák elsõ alkalommal kerülnek közvetlen kapcsolatba a németekkel. Az eredmény kellemetlen fiaskó, ugyanis a brit csapatok kénytelenek meghátrálni. Ennek hatására megbukik a kormány, és eljön az új elhívatott vezetõ Winston Churchill ideje.



4. rész: Egyfajta gyõzelem

A németek megismétlik lengyelországi sikereiket Franciaország lerohanásakor, minden idõk legnagyobb, páncélosokkal vívott villámháborújában. A brit és a francia csapatok a német hadsereg csapdájába esnek, majd egészen a tengerpartig hátrálnak.

5. rész: Legenda és történelem

1940. nyara. Adolf hitler, mintegy 1200 bombázót vet be a Kiryályi Légierõ vadászgépei ellen. Célja a teljes légifölyény megszerzése. 1000 év után új hódítóként szeretne érkezni a szigetországba.


6. rész: Visszafolytott lélegzet

Görögország lerohanása katasztrófába fullad az olaszok számára. Észak-Afrikában viszont az olasz vereségbõl német gyõzelem lesz.Németország elindítja a Barbarossa-hadmûveletet, oroszország lerohanását...


7. rész: A gyalázat napja

A német csapatok eljutnak Moszkva kapujáig. Sztálin elrendeli, hogy a németetek elött semmisítsék meg a létfontosságú gyárakat. A kegyetlen orosz tél csapdába ejti a 3. Birodalom hadseregét, miközben a Csendes-óceánon Japán megtámadja Pearl Harbort...

8. rész: Hat hónap örjöngés

Pearl Harbor megtámadását követõen a dél-kelet ázsiai országok egymás után hódolnak be a Japán csapatok elött. 1942 tavaszán megindul a némett offenzíva Sztálingrád ellen.


9. rész: A kezdet vége

Amerikai csaptok elsõ alkalommal csapnak össze Észak-Afrikában a németekkel. Németország egén megjelennek az amerikai bombázók. Roosevelt és Churchill bejelentik, hogy a háború végsõ célja a nácizmus megsemmisítése, a feltétel nélküli kapituláció elérése.


10. rész: A vég kezdete

Oroszországban, a végsõ gyõzelem reményében, a német csapatok Kurszknál megindítják a történelem legnagyobb tankcsatáját 1943 nyarán. A szövetségesek eközben a partraszálláshoz készülõdnek...

11. rész: Az Overlord hadmûvelet

A szövetségesek Monte Cassinonál áttörik a német állásokat. 1944 június 6.-án, a D-napon, a szövetséges csapatok partraszállnak a franciaországi Normandiánál. Stauffenberg ezredes sikertelen merényletet követ el Hitler ellen. A V-1 szárnyas-bombák elsõ tömeges bevetése London ellen.


12. rész: Feltétel nélküli megadás

A német keleti front összeomlik. Az oroszok behatolnak Lengyelországba, felszabadítják Auschwitzot és a nácik háborús bûnei ismertté válnak a közvélemény elött. A nagyhatalmak vezetõi a jaltai konferencián döntenek a háború utáni világ újrafelosztásáról.


13. rész: Feltétel nélkül?

A tragédia utolsó felvonása a csendes-óceánon játszódik. A potsdami konferencián felosztják németországot. Az amerikaiak kidolgozzák a Marshall-tervet. A kelet-európai államok a Szovjetúnió fennhatósága alá kerülnek. létrejön a Szovjet Birodalom.