Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
KISPÁL ÉS A BORZ: KONCRT (2007 DECEMBER 28. PÉCS) 20. JUBILEUM
UNIVERSAL 2706001

Formátum:Zenei DVD
Műfaj:Zenés, Koncert, Alternative rock
Forgalmazó:Universal Music
Hang:Zene - Stereo
Képformátum:16:9


2990 Ft.Raktáron
Használt


A számos tagcserét megélt Kispál és a Borz zenekar jubileumi buliján az egykori tagok, illetve a gyakori/állandó vendégzenészek, és meglepetés-muzsikusok időrendet figyelembe véve vezetik elő az együttes legkedveltebb dalait. A közel százpercesre rövidített programban huszonhárom hatásos szerzeménynek jut hely.

A sportedző, zenésztárs, barát és rajongó, Rátgéber László energikus felkonferálása elsőre meghökkentő lehet, másodjára viszont nem: még a megvágott anyagon is átjön az energia! Lovasi összekötőszövegei ugyanúgy működnek most is, mint az elmúlt két évtizedben, a dalok kiválasztása és előadása, valamint az operatőri munka szintén dicséretet érdemel.

A produkció a banda legelső nagylemezének legelső dalával, a Lefekszem a hóbannal indít, s a legtöbb nóta a Naphoz Holddal című debütlemezről való, melynek eredetileg Napozz Holddal lett volna a címe, de a telefonban félrehallotta a borítótervező. (A sorlemezek közül a Föld kaland ilyesmi az egyetlen, melyet nem idéznek meg a DVD-n.) A bemutatkozó lemezről szól még – többek közt – a Húsrágó hídverő, mely másfél évtized távlatából is beindítja a nagyérdeműt, akárcsak a Szőkített nő. Utóbbi kapcsán a frontember megjegyzi, ennél a szerzeménynél derült ki, hogy a neje fordított szelektorként működik… A Tejjel kiflit sikerült a Zsákmányállattal, a folkot pedig a rockkal kombinálni – ez a Rezervátomban működik legjobban.

Kispáléknak köszönhetően már a bankreklám előtt, 1997-ben tudhattuk, milyen is Emese, de talán még nála is nagyobb örömöt okoz Németh Juci, aki a Ha egyszer az életben és a De szeretnékben énekel Lovasi mellett. Na igen, tud választani az Anima Sound System egykori énekesnője, hiszen ezekkel a dalokkal nem lehet hibázni!

Szintén nyerő ötlet a Csík zenekart bevonni a buliba: a Csillag vagy fecskében még Lovasi viszi a prímet, a népi zenekar vezetője csak a dal végén száll be, a Senki nem ért semmit című szerzeményt viszont Csík János egyedül énekli.

Az Egy fiú ágyában kapcsán Kispál bebizonyítja, nem csak gitározni, táncolni is tud, az egyébként remek új dal, a Van-e nálatok alkohol? pedig ebben a programban finálénótának lép elő. Az eredeti koncert(film) a hatperces Ágy, asztal, TV-vel ért véget, melyben minden színpadi résztvevő szerephez jutott.

Jubileumi volt a 2007. december 28-án a Pécsi Sportcsarnokban tartott koncert. Mellette egy második DVD-nyi anyagot tettek letölthetővé az internetről, melyet a tokba csúsztatott kártyán lévő internetcímről lehet az adott kóddal elérni.

A borító négy vadonatúj dalt ígér, ennél jóval több extrát kapunk. A kislemeznyi cucc közül egyértelműen a Van-e nálatok alkohol? mellett a zseniális videoklippel (Lovasi András egy óriási mézeskalácslánnyal kalandozik, még Kispál-koncertre is elviszi!) megtámogatott Többiektől című dal a befutó. A Dobog a 2003–04-es zenei vonalat képviseli.

A Lévai Balázs forgatta Három (az 1392-ből) című, egyórás dokumentumfilm három koncert – Budapest, Veszprém, Pécs – előkészületeit és attrakcióit mutatja be. Mindezt olyan intim közelségből teszi, amire idehaza nem nagyon akad példa. A néző az ötödik perc után úgy érzi, tagja a csapatnak, része a történéseknek: egy új világba csöppent.

Ezzel a zenei kínálattal bátran lehet új rajongókra szert tenni.

1. Felkonferálás
2. Lefekszem a hóba
3. Forradalmár
4. Húsrágó hídverő
5. Szőkített nő
6. Tejjel kifli
7. Zsákmányállat
8. Presszórock
9. Rezervátom
10. A honi csillagász fejlődése
11. 0 óra 2 perc
12. Emese
13. Még egyszer
14. Ha az életben
15. Csillag vagy fecske
16. Senki nem ért semmit…
17. I Like Gemenc
18. Csiga
19. Menjél messzebb
20. Egy fiú ágyában
21. Tiszai pu.
22. De szeretnék
23. Keringő
24. Van-e nálatok alkohol?
+
Speciális kóddal letölthető extrák
Zene:
1. Többiektől
2. Alkohol
3. Űrbe Markoló
4. Dobog
+
Három (az 1392-ből) – dokumentumfilm
+
Többiektől – Videoklip