Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
KRZYSZTOF ZANUSSI GYŰJTEMÉNY (5DVD) 4 FILMEN MAGYAR FELIRATTAL
KRZYSZTOF ZANUSSI COLLECTION (5DVD)

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Rendezte:Krzysztof Zanussi
Forgalmazó:Clavis
Feliratok:Angol, Francia, Magyar, Spanyol
Hang:Lengyel - Dolby 2.0
Hossz:496 perc


19990 Ft.Raktáron
Új, bontatlan


Krzysztof Zanussi gyűjtemény (5DVD)

Külföldi kiadás, a filmek lengyel nyelvűek. A Camouflage c. film NEM tartalmaz magyar feliratot, a többi filmen van magyar felirat.


Állapot: új, bontatlan állapotban, a doboz egyik sarkán kis benyomódás.


A doboz tartalma:



1, La vie de famille (Ritka látogató) 1970

Egy fiatal mérnököt haza hívnak, a volt otthonába, amelyet évekkel azelőtt hagyott el. A régi kastély már omladozik. Édesapja illegálisan főzi a vodkát a falai között, s nagy részét ő issza meg boldogtalanságában és alkoholizmusában. Nővére cinikus és zaklatott, meg is kísérel öngyilkosnak lenni. Nagynénje fáradt és besavanyodott. Céljuk, hogy elnyerjék együttérzését, hogy végül otthon maradjon, segítsen és gondoskodjon róluk.

főszerepben: Daniel Olbrychski és Maja Komarowska

2, La Constante (Konstans) 1980

Witold katonaéveinek letöltése után, döntés előtt áll. Tovább képezze magát, mint matematikus, vagy pénzt keressen? Nyelvtudása révén szerelőként kijut külföldre; a kiállítás-rendező vállalat részlegvezetőjének apró csalásaiban azonban még aláírásával sem hajlandó részt venni. Élethelyzetéből adódóan (apja nemzeti hős, a Himalája-expedíció közben vesztette el életét, anyja sem él már) megpróbálkozik az erkölcs már-már fanatikus követésével.

főszerepben: Tadeusz Bradecki

3, La vie com maladie mortele sexuellement transmissible (Az élet, mint nemi úton terjedő halálos betegség) 2000

Tomasz, a hatvanéves professzor arra gyanakszik, hogy valamilyen halálos betegsége van. Sajnos a tesztek igazolják az öndiagnózist. Az iróniával megáldott, sorsát elfogadó professzor a halál közelségében az élet és a halál értelméről gondolkodik. Noha a professzor ateista, a válasz avagy egy jel a kórházi szobában megadatik neki...

főszerepben: Zbigniew Zapasiewicz



4, Persona non grata 2005

Wiktornak, Lengyelország uruguayi nagykövetét szeretett felesége váratlan halálával fájdalmas csapás éri. Helena temetésére eljön Oroszországból régi politikus barátjuk, Oleg is (Nyikita Mihalkov), akivel húsz évvel korábban kötött barátságot, amikor ő maga is üldözött szolidaritás-aktivista volt. Barátságukat kettős gyanú árnyékolja be: Wiktor vívódik, vajon a szeretője és besugója volt-e feleségének, aki miatt Helénát többször is letartóztatták. A teljesen elmagányosodott Wiktor egyre inkább szembe kerül egykori harcostársaival, egyre idegenebbül mozog ebben a világban, amelyhez úgy érzi, nincs semmi köze. Rájön, hogy “persona non gratává” vált.

főszerepben: Zbigniew Zapasiewicz

5, Camouflage (Védőszínek) 1976 NEM tartalmaz magyar feliratot!


A cím arra a jelenségre utal, mellyel a növények és az állatok alkalmazkodnak környezetükhöz. A film fő kérdése mit értsünk emberi alkalmazkodáson a társadalomban. Az egyetemi nyelvésztábor kiváló helyszín egyrészt a hetvenes évek lengyel morális közállapotának bemutatásához másrészt egy docens és egy tanársegéd között kialakuló szellemi párbaj bemutatásával, a kor jellegzetes jellemtípusait és stratégiáit helyezi mikroszkóp alá. A két gondolkodásmód egyike a kíméletlen racionalitásé, mely “terep”-színt ölt, minden helyzethez megalkuvó módon alkalmazkodik, a másik az erkölcsi elvekhez ragaszkodó, önmagához hű maradó idealistáé.

főszerepben: Zbigniew Zapasiewicz



hang: lengyel

felirat: magyar (kivéve a Camouflage c. filmet), angol, francia, spanyol