Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
TARR BÉLA: WERCKMEISTER HARMÓNIÁK + KÁRHOZAT (2DVD) KÜLFÖLDI TWINPACK KIADÁS
WERCKMEISTER HARMÓNIÁK (2000) / KÁRHOZAT (1987) - MAGYAR

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Rendezte:Tarr Béla
Szereplők:Kállai Ferenc, Peter Fitz, Lars Rudolph, Derzsi János, Börcsök Enikõ, Almássy Éva
Forgalmazó:Artificial Eye
Feliratok:Angol
Hang:Magyar - Dolby Surround
Képformátum:4:3 - 1.66:1
Hossz:265 perc


7990 Ft.Nem kapható


Werckmeister harmóniák:

A történet egy magyar alföldi kisvárosban játszódik.
Csikorgó, igaz hideg van – hó nélkül. Több százan állnak a fõtéren felállított cirkuszi sátor elõtt, hogy végre megláthassák a nagy szenzációt, egy bálna kitömött tetemét.
Jönnek mindenfelõl. A környezõ tanyákról, az Alföld különbözõ zugaiból és az ország egészen távoli vidékeirõl is.

Néma, arctalan, rongyokba burkolódzó tömeg követi az otromba szörnyet. Ez a furcsa állapot – az idegenek megjelenése és a farkasordító hideg – megzavarja a kisváros békésnek amúgy sem nevezhetõ rendjét. Az emberi viszonyok felborulnak, a történet ambiciózus szereplõi úgy érzik, kihasználhatják a helyzetet, az amúgy is passzivitásra ítélt emberek pedig még nagyobb bizonytalanságba zuhannak.

Az elviselhetetlenségig fokozódó feszültséget a bálna mögött lapuló, arctalanságba burkolódzó Herceg figurája robbantja fel. Puszta megjelenése is elegendõ ahhoz, hogy elszabaduljanak a gyilkos indulatok.

-------------------------------------------------------------------------------

Kárhozat:

Karel olyan ember, aki pontosan tudja, mit várhat saját életétől. Olyan nézőpontból szemléli a világot, ahonnan világosan belátható életének teljes reménytelensége. Mégis belevág egy újabb történetbe, holott ő tudja leginkább, hogy csak vesztesként kerülhet ki belőle. Van azonban valami a személyiségében, ami erősebb, mint saját világlátása. Ez a benne lakozó nagyobb erő vonzza a történet másik szereplőjéhez, az énekesnőhöz.