Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
SZAKASZ (SZINKRONOS BONTONFILM KIADÁS)
PLATOON (1986) - AMERIKAI

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma, Háborús
Rendezte:Oliver Stone
Szereplők:Tom Berenger, Willem Dafoe, Charlie Sheen, Forest Whitaker
Forgalmazó:Bontonfilm
Feliratok:Román, Magyar, Izlandi, Horvát, Cseh, Bolgár, Angol, Szlovén, Török
Hang:Angol - Dolby Digital 5.1
Magyar - Stereo
Cseh - Stereo
Lengyel - Stereo
Török - Stereo
Képformátum:16:9 - 1.85:1
Hossz:115 perc


2490 Ft.Nem kapható


Taylor az egyetemet hagyta ott, hogy Vietnámba menjen harcolni egy olyan ügyért, amelyrõl azt hitte, hazáját szolgálja. A repülõrõl leszállva azonban máris egy idegen világban találja magát. Ott, ahol nem lelkes amerikaiak indulnak harcba a hazáért, hanem ahol elgyötört, megfáradt, fásult és kiábrándult férfiak számolják a perceket, amelyek elválasztják õket a biztonságos hazaúttól.

Chris szakaszát két sokat tapasztalt öreg katona vezeti. Barnes õrnagy, akinek sebhelyek szántotta arca híven tükrözi lelke romlottságát és Elias õrnagy, a nyugalom, a morál és a tisztesség élõ szobra, aki másokkal ellentétben még mindig az elsõ sorban harcol, és példát mutat embereinek, annak ellenére, hogy õ maga már régóta nem hisz a háborúban és a homályos célokban.

Chris számára életre szóló tanulság a háború, amelyben kénytelen szembesülni az egyik legnagyobb morális problémával: tolerálható-e a gyilkosság a frontvonalban...

Oliver Stone négy Oscar-díjat nyert alkotása (köztük a legjobb film és a legjobb rendezés díja) felrázta és sokkolta Amerikát és a világot. A film egyike volt az elsõ olyan alkotásoknak, amelyek nem csak mellékesen említették meg a vietnámi háborúban elkövetett bûnöket, hanem kíméletlenül szembesítették velük a társadalmat. Stone - aki maga is vietnámi veterán - részben saját élményeire támaszkodva írta meg a fiatal, a háborús szolgálatra önként jelentkezõ, naív és lelkes Chris Taylor történetét, pokoljárását.