Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
ASGHAR FARHADI DÍSZDOBOZ (2DVD)
NADER ÉS SIMIN - EGY ELVÁLÁS TÖRTÉNETE (2011) / AZ ÜGYFÉL (2016)

Formátum:DVD
Műfaj:Dráma
Rendezte:Asghar Farhadi
Szereplők:Shahab Hosseini, Taraneh Hosseini, Peyman Moaadi, Leila Hatami
Forgalmazó:Ars Longa
Feliratok:Magyar
Hang:Perzsa - Dolby Digital 2.0
Képformátum:16:9 változó
Hossz:241 perc


6990 Ft.Nem kapható


Nader és Simin - Egy elválás története
(Jodaeiye Nader az Simin, 2011)

Nader és Simin egy középosztálybeli házaspár a mai Teheránban. Simin válni akar a férjétől, mert az nem hajlandó elhagyni az országot és Alzheimer - kóros édesapját. Simin elköltözik, lányuk, a 11 éves Termeh Naderrel és az állandó gondozásra szoruló nagyapával marad. Nader felvesz egy gondozónőt, Razieh-t, aki mély hite miatt először nem akarja elvállalni a munkát, de körülményei mégis rákényszerítik. Egy nap Nader a sötét lakásba tér haza, ahol apja magatehetetlenül fekszik az ágya mellett. Az ügyből per kerekedik, ami fokozatosan bontakozik ki a néző szeme előtt. A szereplők céljai, szándékai állandó változásban vannak, talán még saját maguk előtt is. A tettek mögött feltételrendszerek és motívumok egész sora húzódik meg, aminek felfejtése a vizsgálóbíró feladata.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az ügyfél
(Forushande, 2016)

Emad és Rana kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit.