Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
FIDEL CASTRO
FIDEL CASTRO

Formátum:DVD
Műfaj:Dokumentumfilm, Életrajzi
Forgalmazó:VIP
Képformátum:4:3 - 1.33:1
Hossz:50 perc


1990 Ft.Nem kapható


Fidel Castro a XX. századi történelem egyik nagy ikonja. Ellentmondásos egyéniségû politikus, aki barátjával, Che Guevara-val szemben már életében legendává vált.
Fidel Alejandro Castro Ruz spanyol bevándorlók gyermekeként született kubai cukornádültetvényen. A tehetséges fiú Havannában járt iskolába, az El Colegio de Belen-be, a szigetország egyik legjobb iskolájába. Világnézete itt kezdett formálódni, részben jezsuita nevelõinek hatására. Az egyetemen aktívan részt vett minden tüntetésen, majd végzett ügyvédként indult a választásokon. Mikor azonban Battista tábornok puccsa szétzúzta a demokráciát, Fidel úgy látta, hogy a megoldást csak egy forradalom hozhatja meg.
1959-ben gyõzött a forradalom, a diktátor elmenekült és Fidel Castro társaival diadalmasan vonult be Havannába. 1961-ben a Disznó-öbölben megvédte országát az amerikai intervenciótól, nem esett kétségbe a Kuba ellen bevezetett embargó hírére, és túlélt számtalan merényletkísérletet, sõt pártfogójának, a Szovjetuniónak összeomlását is.
A karizmatikus, szakállas gerillavezér felrázta népét, intelligenciájával és vasakaratával egy nemzet szimbólumává vált.
A film ennek a rendkívüli embernek a XXI. századba átívelõ életpályáját mutatja be.