Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
UTIFILMEK 55. - GÖRÖGORSZÁG
UTIFILMEK 55. - GÖRÖGORSZÁG

Formátum:DVD
Műfaj:Útifilm
Forgalmazó:Hálóker 2001 Kft
Hang:Magyar - Stereo
Képformátum:4:3
Hossz:60 perc


990 Ft.Nem kapható


Görögország az európai kultúra bölcsõje, a mitológia és az ókor emlékeinek tárháza. A Chalkidiki-félszigeten meglátogathatjuk Thesszaloniki õsi városát, Katerini és Paralia fürdõhelyeit, és hajóról megnézhetjük a misztikus kolostorköztársaságot, Athoszt. A legendás Olimposz hegy szomszédságában ellátogathatunk az istenek szikláihoz, az égbenyúló sziklákra épült Meteora kolostorokhoz.



Athén legismertebb építménye a város fölé magasodó Akropolisz, melyet a Parthenon aranysárga oszlopai koszorúznak meg. Az Agora az ókori Athén piactere volt, míg a Plaka egy mai, élettel teli keleti bazár.



A fõváros környékén kirándulhatunk a Korinthoszi csatornához, és az Attikai Riviéra üdülõhelyeire. Pireusz kikötõjébõl hajóval juthatunk el az Égei-tengeri és a Jón szigetekre. A szigetvilág rómaiakról és bizánciakról mesél, meg kalózokról és lovagokról.



Az olajfaligetek és illatozó narancsfák között fehér falú házacskák, kupolás templomok és napsütötte romok bújnak meg. Az aranyhomokos öblökben kéklik a tenger, és a tavernák teraszán jólesnek a görög konyha utánozhatatlan ízei...



Útvonal



Chalkidiki >> Thesszaloniki >> Sztavrosz >> Szarti >> Athosz >> Nea Fokea >> Olimposz-hegy >> Tempi-völgy >> Katerini >> Paralia >> Meteora >> Athén >> Attikai Riviéra >> Szunion >> Pireusz >> Korinthosz >> Szigetek >> Korfu >> Kréta >> Rodosz >> Kos >> Patmosz >> Mikonosz >> Délosz >> Naxosz >> Párosz >> Tinosz >> Szantorini