Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
AZ ANGOL BETEG (BLU-RAY)
THE ENGLISG PATIENT (1996) - AMERIKAI

Formátum:Blu-ray
Műfaj:Dráma, Kaland, Romantikus
Rendezte:Anthony Minghella
Szereplők:Jürgen Prochnow, Colin Firth, Willem Dafoe, Juliette Binoche, Kristin Scott Thomas, Ralph Fiennes
Forgalmazó:Gamma Home Entertainment Kft.
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Surround
Angol - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 1.85:1
Hossz:155 perc


9990 Ft.Raktáron
Használt


Hana, a francia-kanadai ápolónõ (Juliette Binoche), súlyosan sebesült férfit helyez el egy toscanai romos kolostorban a második világháború vége felé.

A beteg saját állítása szerint semmire nem emlékszik, még a nevére sem. Személyazonosságának egyetlen kulcsa egy könyv, amit nála találtak - Hérodotosz, az ötödik századi görög történetíró krónikája -, és ami tele van személyes levelekkel, rajzokkal, térképekkel és fotókkal. Kiderül, hogy a beteg Almásy László (Ralph Fiennes), a híres felfedezõ, aki a Szahara addig ismeretlen vidékeit térképezte fel. Ez a rendkívül bátor, de mogorva és magának való ember, aki többre értékeli a sivatag magányát, mint mások társaságát, ellenállhatatlanul és halálosan beleszeret kollégája gyönyörû feleségébe, és ez a szenvedély mindkettejük vesztét okozza...



Kilenc Oscar-díjával AZ ANGOL BETEG bevonult a halhatatlan klasszikusok sorába. A dicsõségbõl nekünk, magyaroknak is kijár, hiszen a film zenéjét is Oscar-díjjal jutalmazták, melynek fõ motívuma a Szerelem, szerelem címû magyar népdalra épül. A dal elhangzik a filmben, Sebestyén Márta tolmácsolásában.