Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
DESIRÉE - NAPOLEON ELSŐ SZERELME
DESIRÉE (1954)

Formátum:DVD
Műfaj:Kaland, Életrajzi, Romantikus, Történelmi
Rendezte:Henry Koster
Szereplők:Marlon Brando, Jean Simmons, Michael Rennie, Cameron Mitchell, Merle Oberon, Elizabeth Sellars
Forgalmazó:Fantasy Film
Feliratok:Magyar
Hang:Angol - Dolby Surround
Képformátum:16:9 - 2.55:1
Hossz:110 perc


7990 Ft.Raktáron
Használt


„A DESIRÉE A LEGNAGYOBB SIKERÛ KLASSZIKUS TÖRTÉNELMI SZERELMES REGÉNY AZ ELFÚJTA A SZÉL MEGJELENÉSE ÓTA.”

Akárcsak egy tündérmese: Desirée Clary (JEAN SIMMONS), egy marseilles-i selyemkereskedõ lánya a francia hadsereg legfiatalabb tábornoka, Bonaparte Napoleon elsõ szerelme lett, majd egészen a svéd királyi trónig repítette sorsa.
A történet 1774-ben indul Marseilles-ben. Desirée Clary kegyeiért nemesek és katonatisztek versengenek, de õ az ifjú Napoleonnal (MARLON BRANDO), a „korzikai szörnnyel” bonyolódik szenvedélyes szerelmi viszonyba. Desirée családja viszont ellenezte egy újabb Bonaparte beházasodását a Clary családba.

Napoleon viszont gyorsan hûtlen lett hozzá, miután megismerkedett Joséphine de Beauharnais-val, a sokak által kurtizánnak tartott dúsgazdag ifjú özveggyel. A kétségbeesett Desirée az öngyilkosságba menekül és éppen Napoleon jobkeze, Jean-Baptiste Bernadotte tábornok menteti meg attól, hogy a Szajnába vesse magát. A tábornok és Desirée összeházasodnak, és miközben Napoleon sorra aratja katonai sikereit és császárrá koronáztatja magát, Bernodette-et a svéd királyi pár adoptálja. 1818-ban Bernadotte herceget Svédország és Norvégia királyává koronázzák, Desirée királynõként pedig a máig is uralkodó dinasztia alapító tagja lett.