Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
ZSEBTOLVAJ
PICKPOCKET (1959) - FRANCIA

Formátum:DVD
Műfaj:Bûnügyi, Dráma, Klasszikus, Krimi
Rendezte:Robert Bresson
Szereplők:Martin LaSalle, Marika Green, Jean Pélégri, Dolly Scal, Pierre Leymarie, Kassagi, Pierre Étaix, César Gattegno
Forgalmazó:Corner Film
Feliratok:Angol, Magyar
Hang:Magyar - Mono
Francia - Stereo
Képformátum:4:3
Hossz:73 perc


990 Ft.Nem kapható


Michel (Martin LaSalle) csupán azért lett zsebtolvaj, mert úgy érzi, megteheti. A konvenciók ellen lázadó párizsi fiú szerint a törvények arra valók, hogy megszegjék õket, és ehhez a felfogáshoz annak ellenére is tartja magát, hogy már a börtönt is megjárta. Haldokló édesanyja, barátja, Jacques (Pierre Leymarie) és a gyönyörû Jeanne (Marika Green) pedig arra kéri, hagyjon fel a tolvajlással.



Végül maga az élet leckézteti meg. Mikor két cinkosát lefülelik, Michel kénytelen külföldre menekülni a törvény keze elõl. Két év múlva tér csak vissza Párizsba és újra találkozik Jeanne-nel, akit teherbe ejtett egy férfi, majd elhagyta õt.



Michel úgy dönt, hogy keres magának egy rendes munkát és segíti Jeanne-t, ám a múltja elõl nem tud menekülni...



A Cannes-i nagydíjas Robert Bresson (Vétlen Balthazár, Talán az ördög) klasszikusát Dosztojevszkij Bûn és bûnhõdése ihlette. Bemutatója idején a kritikusok nem értékelték, késõbb viszont már úgy tekintettek rá, mint a francia újhullám egyik legfontosabb mérföldkövére, melyet 1960-ban jelöltek a Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díjára.