Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
NŐK FÉRFIAK NÉLKÜL
WOMEN WITHOUT MEN (2009) - NÉMET/OSZTRÁK/FRANCIA

Formátum:DVD
Műfaj:Kultfilm
Rendezte:Shirin Neshat, Shoja Azari
Szereplők:Shabnam Toloui, Pegah Ferydoni, Arita Shahrzad, Mehdi Moinzadeh, Tóth Orsolya
Forgalmazó:Fantasy Film
Feliratok:Magyar
Hang:Angol - Dolby Surround
Képformátum:16:9 - 2.35:1


1499 Ft.Nem kapható


Az 1953-as, CIA által támogatott iráni hatalmi puccsot követõ idõkben járunk. Tanúi lehetünk annak, hogy ebben a kaotikus, bizonytalan korban négy, egymás számára teljesen idegen nõ sorsa miként fonódik össze. Egy gyönyörû kertben találkoznak, ahova férfiak nem tehetik be a lábukat. Itt ismerik meg egymást, és lelik meg saját szabadságukat, vigaszukat, és találnak megértõ társakra a másikban. A háttérként funkcionáló történelmi esemény tükrében láthatjuk kibontakozni az iráni nõk életét: szenvedésüket, elnyomottságukat, és a szabadság utáni vágyukat, amit a társadalom írott-íratlan szabályai nem biztosítanak számukra. Az emigrációban élõ Shahrnush Parsipur nagysikerû, hazájában betiltott regényébõl készült alkotás csodaszép környezetben, a négy nõ történetén keresztül ad hiteles korképet az 1950-es évek Iránjáról.
A filmen különleges gárda dolgozott. A zenét az Oscar-díjas Ryûichi Sakamoto szerezte (Az utolsó kínai császár), az operatõr pedig az Oscar-jelölt Revansot fényképezte, ráadásul az egyik fõszerepet Tóth Orsolya alakítja!

A felkavaró Nõk férfiak nélkül a Velencei Filmfesztiválon kétszeresen is díjazott alkotás: a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlán mellett az UNICEF díját nyerte el.



Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Mozinet ajánlók