Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
BERLIN: A FAL LEOMLIK
WIR SIND DAS VOLK - LIEBE KENNT KEINE GRENZEN (2008) - NÉMET

Formátum:DVD
Műfaj:Kaland, Történelmi
Rendezte:Thomas Berger
Szereplők:Lino Sliskovic, Anja Kling, Hans Werner Meyer, Matthias Koeberlin, Ronald Zehrfeld, Anna Fischer, Oliver Bröcker, Jörg Schüttauf, Kirsten Block, Hildegard Alex
Forgalmazó:Fantasy Film
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Surround
Német - Dolby Digital 5.1
Képformátum:16:9 - 1.85:1
Hossz:180 perc


999 Ft.Nem kapható


1983-ban egy fiatal és vakmerõ kelet-német újságíró, Andreas egy barátjával megkísérli a szökést a Berlini Falon keresztül. A keletnémet határõrök tüzet nyitnak rájuk és csak õ tud átérni a nyugati oldalra. Ekkor még nem is tudja, hogy barátnõje, Katja gyereket vár tõle. Megszállottan harcol a média eszközeivel a STASI túlkapásai ellen, akik csírájában fojtanak el minden ellenzéki megmozdulást, ártatlan embereket börtönöznek be, válogatott fizikai és lelki kínzásoknak teszik ki õket.



Katja és fia, Sven 1989-ben Magyarországról próbál átszökni Ausztriába, de csak a kisfiú jut át Nyugatra, Katját a STASI elfogja és börtönbe zárja.



Andreas idõközben bátyja segítségével titokban készült felvételeket ad le egy nyugatnémet hírcsatornán. A vérbe fojtott tûntetések sokkoló képei bejárják a világsajtót és nagyrészt ezek hatására vonul az utcára Lipcsében többszázezer ember és megindul a lavina: az NDK vezetés meghátrálásra kényszerül és egy téves kormányzati bejelentés hatására a berliniek tömege indul meg a Falhoz, nem is sejtve, hogy a világtörténelem egyik legfelemelõbb eseményén vesznek részt...



A Berlini Fal leomlásának 20. évfordulójára készült el ez a nagyszabású német film, amely megdöbbentõ hitelességgel ábrázolja a kommunista állam végnapjait.