Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
BRUCE LEE: AZ EMBER ÉS A LEGENDA
BRUCE LEE: THE MAN AND THE LEGEND (1973) - HONGKONG

Formátum:DVD
Műfaj:Dokumentumfilm
Rendezte:Wu Shin
Szereplők:Chang Yao Chung, Bruce Lee
Forgalmazó:Budapest Film
Feliratok:Magyar
Hang:Magyar - Stereo
Kínai - Stereo
Képformátum:16:9 - 1.78:1
Hossz:85 perc


2990 Ft.Nem kapható


A szupersztár Bruce Lee hirtelen halála igazán tragikus és idõ elõtti eseményként következett be. Mint a legtöbb gyerek, Bruce Lee is élvezte a gyermeki csínytevéseket s kevéssé vonzotta az iskola világa. Képessége, hogy új ötletekkel álljon elõ, kiválóan ellensúlyozta érdeklõdésének hiányát az iskolai munkában. Már fiatalkorában kibontakozott különleges vonzalma a zene és harcmûvészetek iránt. Késõbb, mikor az Államokba ment, harcmûvészetének és filozófiájának összehangolása került érdeklõdése középpontjába.



Míg a washingtoni egyetemen filozófiai tanulmányait folytatta, találkozott Lindával, kit hamarosan feleségül vett. Miután befejezte az egyetemet, elkezdte tanítani saját harcmûvészeti stílusát, a Jaet Kwun Do-t, ami hírnevet és megbecsülést hozott neki az amerikai harcmûvészeti körökben.



Annak érdekében, hogy népszerûsítse a Jaet Kwun Do-t, Bruce visszatért Hongkongba és fõszerepet játszott számos olyan filmben, mint A nagyfõnök, a Tomboló Ököl és a Sárkány útja. Ezek a filmek nemcsak a Távol-Keleti mozi pénztárak számára hoztak sikert, de a nyugati közönség képzeletét is megragadták, így játszhatta el a fõszerepet A sárkány közbelépben, mely az elsõ közös produkció volt nyugat és kelet között, valamint utolsó filmje is.