Kosár:

A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft.
Üdvözöljük webshopunkban! Bejelentkezés vagy regisztráció
CARL SAGAN: KOZMOSZ 12-13. - ENCYCLOPEDIA GALACTICA / KI SZÓL A FÖLDÉRT?
ENCYCLOPEDIA GALLACTICA / WHO SPEAKS FOR EARTH (1980) - AMERIKAI

Formátum:DVD
Műfaj:Dokumentumfilm, Ismeretterjesztő film, TV sorozat
Rendezte:Adrian Malone
Szereplők:Carl Sagan
Forgalmazó:ZVK Kft.
Feliratok:Angol, Magyar
Hang:Magyar - Dolby Digital 5.1
Magyar - Stereo
Angol - Dolby Digital 5.1
Angol - Stereo
Képformátum:4:3 - FF
Hossz:123 perc


1990 Ft.Nem kapható


12. rész: Carl Sagan ezúttal a földön kívüli lények Földünkre látogatásáról szüntelenül érkezõ híreket vizsgálja, és vitatja, hogy az UFO-hírek között nem lennének lenyûgözõ anekdoták és bizonyítékok.
A Rosetti kõ újbóli megfejtésére elvisz bennünket Egyiptomba, oda, ahol Jean François Champollion elõször fejtette meg egy õsi civilizáció hieroglifákba rejtett üzenetét. A csillagközi civilizáció Rosetti köve, mondja õ, a tudomány lényege. A világ legnagyobb rádió-teleszkópja készen áll arra, hogy idegen civilizációk üzenetét fogja be a Tejút bármely pontjáról.



13. rész: Ez a rész képes történelmi kiáltvány az atomfegyverkezési verseny õrületének és bolygónk jövõjének halaszthatatlan szembesítésére. A múltban egymás ellen háborúztunk, tekintet nélkül a Föld népeinek, kultúráinak hasonlóságára. De most egy ijesztõ, világméretû változás korába ért bolygónk, amelynek során az emberiség egyetlen globális közösséggé válik. Ugyanakkor az ember pusztító gépezetei képessé váltak arra, hogy megsemmisítsék civilizációnkat és esetleg fajunkat is. A nagy tudományos civilizáció ígéretét egyszer már elpusztította a nemtörõdömség és a félelem, amikor az V. században egy fanatikus csoport a földig rombolta Alexandria nagy könyvtárát. Nyomon követjük a 15 milliárd évig tartó utazást a nagy robbanástól napjainkig, amikor a Föld nevû bolygón már 60 000 nukleáris fegyver található. Dr. Sagan szerint túlélésünk csak rajtunk áll, õseinken és utódainkon, valamint az õsi és hatalmas kozmoszon, amelybõl eredünk.


Extrák:
Interaktív menük
Jelenetek közvetlen elérése

Elõzetesek
Audiokommentár Carl Sagan közremûködésével